Toplotne črpalke in solarni nadstreški

Toplotne črpalke

Hkrati s sončnimi elektrarnami vgrajujemo tudi toplotne črpalke in postavljamo solarne nadstreške za avtomobile.

Toplotna črpalka je naprava, ki zajema toploto okolice (črpa akumulirano toploto v različnih medijih, npr. toploto zemlje, vode, zraka) in jo dvigne na višji temperaturni nivo. Primerna je za ogrevanje zgradb in pripravo tople sanitarne vode. Vgrajujemo toplotne črpalke kakovostnih blagovnih znamk Mitsubishi, Toshiba, Daikin,…) z izredno tihim in ekonomičnim delovanjem. Te so v kombinaciji z mikro sončnimi elektrarnami najboljša rešitev za skoraj samozadostnost hiše oz. gospodinjstva. 

Solarni nadstreški

Solarni nadstreški za vozila nudijo elegantno in sodobno rešitev ureditve parkirnih mest za vozila različnih velikosti (od osebnih do kombi vozil).

Streha nadstreška je pokrita s fotovoltaičnimi moduli, ki proizvajajo električno energijo, jo shranijo v baterijo vgrajeno pod nadstrešek ali pa oddajajo neposredno v elektroenergetsko omrežje.

V kombinaciji z električno polnilnico za vozila različnih moči in tipov omogočajo tudi polnjenje električnih vozil z električno energijo. Predstavljajo tehnično dovršeno in vizualno privlačno rešitev za vzpostavitev samooskrbe z električno energijo, tudi  tam, kjer ni prostora za postavitev klasične fotovoltaične elektrarne na stanovanjskih ali poslovnih objektih.